Pantone "Kleur Van Het Jaar" 2020.

De trendkleur van 2020, zoals die is aangekondigd door Pantone, is "Classic Blue" (19-4052 voor de liefhebber). Pantone zegt zelf over de kleur van het jaar dat deze de relatie benadrukt tussen kleurentrends en wat er op dit ogenblik gebeurt in de wereld op cultureel gebied. Een kleur reflecteert wat mensen voelen.


In deze onwaarschijnlijke tijden waarin we ons nu bevinden, lijkt het alsof deze kleur, die een betrouwbare, stabiele basis geeft, die staat voor rust, vrede en veerkracht, bestemd was om exact die plek in te nemen...


Het verschil met andere blauwtinten is volgens Pantone dat Classic Blue eleganter, donkerder en traditioneler zou zijn. Ook iets met schemering en bosbessen kwam voor als vergelijking (kan ik me best iets bij voorstellen!).

Classic Blue wordt ook als tijdloos en genderneutraal bestempeld.


Het fijne aan deze kleur is dat ze heel mooi gecombineerd kan worden, zowel op een traditionele als onconventionele manier.


We zien ietwat klassiekere combinaties met andere blauwtinten, zacht perzik en aardetinten, maar ook combinaties met paars, lime groen, space cherry en grijs. Ook exotiek is niet ver weg met honey (okerachtig), mango (zachtroest) en zachtlila.


In de huidige collectie van handgemaakte juwelen van polymeerklei wordt gespeeld met klassiek blauw, ook in combinaties die echte klassiekers zijn. De navy-look is namelijk ook een gevestigde waarde in menig garderobe!


Natuurlijk schuwen we de trends niet, en gedurfde combi's van klassiek blauw met perzik en zelfs oranje, met een touch of fluo voor de durvers!, kan je ook terugvinden.


Tip: vind je fluo te flashy voor om je nek of aan je oren, begin met een sleutelhanger!
Ciao en veel combineerplezier!

x Annelies

6 keer bekeken